Livskriser

Livskriser og depression som spirituel transformation

På et eller andet tidspunkt, oplever de fleste mennesker perioder i livet med sorg, bedrøvelse, tab, frustration eller svigt. En dyb livskrise føles så foruroligende og langvarig, at det kaldes sjælens mørke nat.

Måske føler du dig forkert, i at have sådanne følelser i længere tid. Du bliver bekymret for om, du er ved at få en depression. Du forsøger at komme over det, ignorer følelserne og strækker dig inden i for at være den og gøre det du plejer. Du giver ekstra opmærksomhed og tid på, at gøre noget af det, du har erfaring med er godt og sundt for dig. Et forsøg på at få det bedre, men mærker måske ikke tilstrækkelig bedring.

Personlig vækst

Stop op et øjeblik lige her, måske søger du mening og personligt vækst.  Er du klar til at åbne dig for, ”sjælens mørke nat”, der har mange store gaver til dig.

Det er normalt at have flere mørke perioder igennem livet. Måske lever du i et ægteskab der er med store udfordringer, har et barn der har problemer, oplevet selvmord, eller du føler dig fanget i et varigt dårlig humør. Du sørger måske over tabet af en kær, eller du er blevet bedraget af din elskede eller af en forretnings partner, eller du er måske midt i en skilsmisse.

Mennesker oplever livskriser forskelligt, nogle kommer let igennem og livet falder på plads, andre rammer ind i mismodets dyb. Sjælens mørke nat, er ikke overfladiske udfordringer, men en udviklings periode, der fører os væk fra det trygge liv.

Det er ikke kun en følelse, men en gennemborende smerte inde i os. Det kan tage tid at komme igennem og finde ud i lyset igen.

Livskriser er ikke sjældne eller ekstraordinære, de er en naturlig del af livet, når vi ser os omkring. Kig på venner og bekendte mange oplever en eller flere livskriser. Livskriser udspiller sig i vores liv på forskellige måder.  At opleve de mørke nætter er et fællesmenneskelig vilkår, som vi kan vælge at forholde os til og møde med tillid og visdom.

Støtte hele vejen

Vælg at forhold dig til og arbejd med dig selv og din livskrise. Jeg holder nær kontakt til de mennesker der går igennem den mørke nat. Jeg ønsker at tilbyde noget du kan tro på og holde dig til. Jeg ønsker, at du skal vide, at du ikke er alene.

For de fleste er det mest trygt at starte i et individuelt forløb. Her bliver du fortrolig med formen og lærer at åbne dig for at lytte til  følelserne og kroppens sprog. En livskrise er ensom for de fleste og der er en fordel i at deltage i et forløb med flere deltagere.

Derfor har jeg udviklet et særligt kursus, hvor den enkelte arbejder med sig selv, og samtidig er en del af en gruppe.  Når dybe processer gennemleves, er kombinationen af personlig støtte og gruppens fællesskab meningsfuldt. Det er støttende, at mærke og erfare at det ikke kun er mig der er ramt af en livskrise, at de ikke kun er mig der er i mørket.

At være sammen gør en forskel.

Forløbet er  i en kombination med individuelt fokus og et gruppeforløb, her er den enkelte i centrum og en del af et fællesskab, med personlig støtte fra mig hele vejen. Forløbet foregår via nettet og fysik fremmøde foregår i København eller i Faxe Sundhedshus.

https://www.linehou.dk/online-kursus-chok-og-livskriser-naar-livet-er-svaert-skilsmisse-selvmord-depression/