Selvmord

Mange mennesker rammes hver dag af andre menneskers selvmordshandlinger

Rådgivning og terapi

Hver eneste dag rammes mange mennesker af andres selvmordshandlinger. Efterladte til en nær der tager sit liv, eller at være pårørende til en nær, der har forsøgt eller taler om selvmord.

 

Selvmord
Ramt af andres selvmordshandling

Hjælp til efterladte efter selvmord

Deltag i gruppe eller modtag individuel rådgivning.
I samtalerne gives rådgivning omkring chokkets væsen og hvordan et chok påvirker krop, psyke og følelserne. Det er godt at få viden om nervesystemets reaktion, som betyder at uvante processer sker i kroppen, mentalt, psykisk og i følelseslivet, ofte uden viljens kontrol. Det er svært at navigere og falde på plads inden i. Som tiden går letter nogle af symptomerne men mange oplever tilbagevendende ubehag, livet bliver ikke det samme som før. Det nye liv er der mange, der har brug af at få hjælp til at møde.

Send en sms eller ring på 26778147 og jeg ringer dig op.

Hjælp til efterladte

Alle der har en relation til den der tager sit liv.

Min erfaring er at netværket rammes forskelligt, der er ingen regler for hvem der rammes og reaktionerne er ofte meget forskellige. De mennesker der er tæt på, kan opleve at verden styrter i grus, og intet kan blive som før. Andre oplever sig ramt, trods at relationen ikke har været tæt. Uanset relationen kan svære følelser vælte op, en oplevelse af at følelserne ikke kan kontrolleres og ofte forskellige kropsreaktioner.

Hjælp til pårørende

Har du en relation, der har selvmordstanker og eller forsøg på selvmord er du pårørende til et menneske der er ramt af selvmordsadfærd.  Det er følelsesmæssigt hårdt at være tæt på et familiemedlem eller en ven, som har forsøgt selvmord og er selvmordstruet. Handlingen skaber usikkerhed og kaotiske følelser hos de pårørende. De fleste pårørende oplever at være på hele tiden, har opmærksomhed og adfærd på den der har selvmordstanker, en næsten kontant opmærksomhed på, hvordan kan jeg forhindre at han, hun tager sit liv, mener hun det alvorligt?

Det er aldrig for sent at få hjælp

Om det er for nyligt eller mange år siden at en nær har taget sit liv, er det aldrig for sent at få hjælp. Stol på din indre følelse af at du har brug for at få rådgivning til at forløse gammel smerte og sorg.

Mange der har oplevet selvmord, for mange år siden erfarer at oplevelsen ligger som et dybt sår inden i der er indkapslet. Såret springer op nu og da, ofte i livsperioder hvor der er ekstra spidsbelastninger. Det føles ubelejligt og energi krævende, sorgen ligger latent og lurer.

Der er mennesker der har mistet en forældre til selvmord som barn.  De fleste har levet mere eller mindre ensomt med denne oplevelse i mange mange år.

Det er aldrig for sent at få hjælp!

Den person man har mistet vil altid bo inden i. Kan man komme over, at en kær har taget sit liv er der ikke et entydigt svar på. Men at leve et godt liv på trods, er en længsel alle mennesker har, det kan lade sig gøre.

Læs mere om chok og livskriser

Læs mere om selvmord:

http://www.psykiatrifonden.dk/viden/gode-raad-og-temaer/600-liv/fakta.aspx