Traumebehandling

Traumebehandling er yderst effektivt efter både store og små traume.
Traumer som oplevelse af en eller flere overvældende og pludselige begivenheder i livet, eller
 at have været udsat for udviklingstraumer i gennem barndommen: 

Eksempler på begivenheder der kan give efterreaktioner.

  • Oplevet andres selvmordshandlinger
  • Uventede og overvældende oplevelser
  • Livskriser personlige som familiære, skilsmisse, dødsfald, overgreb
  • Trafikulykke
  • Utryg og ustabil barndom – udviklingstraumer

Det er almindeligt at vi mennesker oplever noget der er voldsomt i livet.
Pludselige overvældende og voldsomme begivenheder er vi ikke i stand til at kapere og bearbejde i øjeblikket og sjældent dagene efter.
Det tager tid for nervesystemet at stabilisere sig igen. Og det er almindeligt at få efterreaktioner, i form af at nervesystemet forbliver i ubalance. Ubevidst og uønsket løber og vågner der gentagelses reaktioner, som kan opleves uforståelige, da oplevelsen er sket for længe siden. Men vores nervesystem operere ikke i tid, det operere i forhold til at sørge for at du er tryg. Så når du oplever noget der presser dig eller minder dig om, bare den mindste smule, vil nervesystemet reagere med alarm beredskab.

 

Høstanemoner
Efterreaktion

Selvmordshandlinger

En nær der har taget sit liv, eller har haft selvmordsforsøg er en voldsom oplevelse.
Jeg har mange klienter der kommer årevis efter at de for eksempel mistede en far eller mor. Det er ikke glemt, som de fleste siger:
“Jeg ved godt jeg bærer rundt på disse sår, som ikke er helet.”
“Nu er det tid til at gøre noget ved det, jeg oplever for tit at fortiden indhenter mig.”
“Jeg har aldrig rigtig talt om, hvordan det var for mig, jeg skulle tage mig af andre.”
“Jeg oplever når noget nyt sker i mit liv, så er jeg meget mere sårbar, og det bliver værre som årene går”.
“Jeg orker ikke at holde det inde i mig selv mere, det er så ensomt.”

Det tager tid at bearbejde noget der er voldsomt.

Vi har alle ubearbejdede oplevelser liggende inden i os, som udvikler sig til psykologiske, kropslige og følelsesmæssige efterreaktioner.
Det er fællesmenneskeligt at have efterreaktioner der dukker op igen og igen, nu og da i vores daglige dag.
Traumebehandling kan være den rette hjælp. Ofte opstår et traume efter en hændelse, hvor kroppen og sindet har følt sig overbelastet. Det anses ofte som et negativt aspekt, men kan reelt set være startskuddet til en positiv personlig udvikling, som selvfølelig tager tid at komme igennem.

Der er altid håb, der er altid vej at finde også når det ikke føles. Der er iboende kræfter i os mennesker der søger heling og balance.

Jeg kan hjælpe dig med at bearbejde de symptomer du har inden i efter den traumatiske oplevelse.
Jeg hjælper dig med at regulere dit nervesystem, som er i ubalance, en naturlig efter reaktion.
Sammen finder vi frem til dine ressourcer, som din krop og dit sind naturligt bærer rundt på. Derudover vil jeg vise dig, hvordan traumebehandling kan være en del af din helbredelses- og udviklingsrejse.

 

Selvmord
PTSD

Traumer og PTSD

Efter et traume kan man oplever at være fanget i sine følelser, tanker og kropsubehag, der kører i loop, en oplevelse af ikke at kunne være i sig selv.

Mange føler sig forandret og ugenkendelige. Det kan være svært for den enkelte at genkende sig selv og livet kan føles meningsløst. Det kan opleves, som om man bliver forfulgt af traumet.

Ofte oplever de, der er ramt, at visse situationer, steder, lugte, følelser eller andet, gør, at man bliver sat tilbage i den situation, hvor hele traumet opstod. Disse former for genoplevelser kan være svære at håndtere og dermed bearbejde, da man oplever den traumatiske situation igen på samme stadie som første gang, hvor det hele startede. Det kræver derfor den rette hjælp at komme videre og ud af et fastlås nervesystem – den traumatiske tilstand.

Det er langt fra alle, der på sigt udvikler kronisk PTSD efter et traume eller et chok. De fleste reagerer umiddelbart efter hændelsen, hvor reaktionen kan være alt fra voldsom uro til følelsesløshed. Andre gange opleves det som om, at man ikke er til stede. Dette skyldes, at kroppen forbliver i alarmberedskab og dermed er parat til kæmpe eller flygte når som helst, fordi du ubevidst føler dig truet, det er nervesystemet autonome reaktion for at sørge for at du er i sikkerhed. Ofte aftager disse symptomer sig efter et stykke tid. Hvis ikke er der risiko for, at du går rundt med diagnosen PTSD.

Overvejer du at søge hjælp gennem traumebehandling hos mig, kan jeg garantere dig for, at jeg vil gøre mit bedste for at få dig ud på den anden side og give dig nogle brugbare redskaber. Dette burde være tilgængeligt for alle, dine iboende ressourcer støttes og du genfinder skridt for skridt din sunde balance. Så tøv ikke med at kontakte mig – jeg står klar til at hjælpe.

Symptomer på traumer

Vi reagerer som mennesker forskelligt. Føler og mærker forskelligt. Og husker ting på forskellige plan. Men ens for os alle er: vores nervesystem reagerer, det skal det, men fastlåsning og uønskede symptomer er desværre de eftervirkninger som mange oplever.
Alle oplever noget voldsomt i livet, og traumatiserende oplevelse er desværre ikke ualmindeligt om det er en ulykke eller en voldsom og utryk barndom, vil det sætte sine spor. Hvor vores forskelligheder viser, hvordan det har betydning for hvert enkelt individ.

De traume reaktioner mange mennesker oplever er angst, følelse af ensomhed, Modløshed, opgivelse, tendens til at isolere sig, fastlåsthed en følelse af at livet går i stå, mindreværd utryghed og frygt for om denne ubehagelige tilstand nogensinde vil ændre sig.

Overordnet set er der behov for hjælp, hvis symptomerne griber ind i hverdagen, måske oplever du et dagligt ubehag eller at du reagerer med gentagende uhensigtsmæssige mønstre, der skaber konflikter og belaster dine relationer.
Nogen kan opleve det som en ændret identitetsfølelse.

Wisdoms træ
Håb

Traumebevidsthed og behandling

Formålet med traumebehandling er at afbalancere dit nervesystem og dermed finde tilbage til den naturlige balance, hvor kroppen frit kan reagere og afgive den fastlåste og stagnerede energi. Du får redskaber og lærer at regulere dit eget nervesystem og at Mærke hvornår du er i ubalance og hvad du kan gøre, du lærere at lytte til din krop og følelser som er en del af dit styresystem. Det afhænger ikke nødvendigvis af, hvor stor og omfangsrig den traumatiske hændelse var, men af den generelle overvældelse nervesystemet oplever ved fx livskriser, ulykker, selvmord osv.

I et traumebehandlingsforløb kan opleves som at lære et nyt sprog i sig selv, et sprog der guider og viser dig vejen i at være velreguleret og i til balance som er din sande og naturlige tilstand. Undervejs i helingsprocessen kan der opleves ubehag og usikkerhed på om det er muligt at opnå balance, hvor det vil føles svært.

Manges strategi bliver derfor at vende tilbage til de gamle mønstre som ikke er gode for dig og dine relationer. De mønstre vil jeg hjælpe dig med at slippe ud af. Gradvist vil du lære at håndtere dit indre kaos med hjælp og støtte fra eksempelvis et traumebehandlingsforløb, som jeg tilbyder.

Jeg står klar til at hjælpe både umiddelbart efter den traumatiske hændelse og på længere sigt, hvor vi i fælleskab kan finde de redskaber, der passer bedst til netop dig.

Professionel psykologisk traume og krise hjælp, behandling akut som efterfølgende. En vellykket traumebehandling er livgivende og kan opleves livsomvæltende – på den gode måde.

Bearbejd dine traumer med selvhjælp og behandling

Måske du føler dig fanget? Fanget i noget der synes umuligt at slippe ud af eller noget, hvor alt virker uoverskueligt og hjælpen uendelig. Måske du tænker, at traumet vil forfølge dig resten af livet? Derfor står jeg klar til hjælpe med den professionelle del af rejsen – du skal klare resten.

Vi lever et liv, hvor vores tillid og magt gives til sundhedsvæsnet og eksperter. Vi tror på dem. Stoler på dem. Og håber på, at de kan gøre os raske. Men det er ikke altid, det der sker, og mange oplever at døje med vedvarende symptomer, hvor kroppen for eksempel forbliver i den traumatiserende tilstand. Det er ikke fordi, du skal stoppe med at lytte og tage imod den hjælp, som fagudannede står klar med. Men du skal lære hvordan at tager ansvar for det, du ikke kunne bearbejde i situationen, som for eksempel den voldsomme barndom, de overvældende udefrakommende oplevelser som slog dig omkuld. Du lærer at bearbejde det der ligger ubearbejdet inden i dig, at Tage noget af det der er overladt i nervesystemets magt tilbage, du blive bevidst vil og minde dig selv om, at du har ressourcer og en natur der ved hvad der skal til.
Du har blot brug for hjælp 9g guiding i et forløb.

I samarbejde med mig, psykoterapeut med speciale i traumebehandling, vil du lære at tage hjælpen med hjem og bearbejde dine følelser med de redskaber og ressourcer, du får stillet til rådighed.

Få professionel hjælp til behandling af traumer

Jeg tilbyder professionel rådgivning og støtte indenfor traumebehandling. Det er vigtigt for mig, at du ikke på én gang overvældes af den oplevelse, der satte gang i dit traume. Dermed gælder det altså ikke om at genopleve situationen, men genvinde den tabte rytme i nervesystemet. Det handler i bund og grund om nyt livsmod.

Hvis du har spørgsmål eller andet til traumebehandling, er du velkommen til at kontakte mig på telefon 26 77 81 47.
Eller sende mig en e-mail på linehou@connetu.dk, hvor jeg hurtigst muligt vil svare tilbage.

0/5 (0 Reviews)